"Tur til Sognefjorden" Day 1 - Oslo - Flåm - Balestrand

Jeg og M har i lengre tid snakket om å reise en tur til Vestlandet - og planen var at vi skulle låne bilen til mine foreldre. Men siden jeg fikk 2 brudd i venstre hånd, og måtte gå meg gips i 5 uker, - ble vi enige om at en annen type tur måtte vi få til. Vi ble enige om å vente til jeg hadde fått av gipsen, og kunne bruke hånda noe, - derfor ble det til at vi dro først torsdag 22.08 - og skulle være borte til søndag 25.08.

Det var en kompis av meg som tipset om en nettsiden som heter http://www.norgeietnotteskall.no/no/opplev-fjordene/sognefjord-in-a-nutshell/ 

Dette er siden til reisearrangør "FjordTours", - og turen bestilles på nettet, - og man kan selv legge til overnattinger osv.

Turen vi valgte var "Sognefjorden i et nøtteskall" - og vi startet turen i Oslo. Første delen av turen var Bergenstoget fra Oslo S til Myrdal, - og vi startet kl 08.05 fra Oslo S, - og kom til Myrdal kl 12.44.

Der var det mange som skulle av, - vi hadde bestilt komfortvogn på Bergensbanen, - og det var deilig å bare kunne slappe av, og nyte utsikten på togturen fra Oslo - Myrdal, - og vi var superheldige med været SOL på hele turen!

Vi måtte vente i ca 45 minutter før toget fra Myrdal til Flåm - Flåmbana, - der var det bare å finne seg første og beste plass, - og vi fikk begge vindusplasser, - men vi ble hengende mye i vinduene som kunne åpnes, og gikk fra side til side i vogna - alt etter hvor utsikten var. Toget stoppet på alle stasjonene underveis ned - men hadde et lengre stopp på Kjosfossen - der "Huldra" sang oppe i fossen!.

Tok masse bilder, - her er et utdrag av turen ned:

Turen ned fra Myrdal til Flåm tar ca 1 time - og vel ned i Flåm tok vi oss en liten matbit - før det var avgang kl 15.30 med Expressbåten, - som i vårt tilfelle skulle at oss fra Flåm til Balestrand. Vi valgte å ha overnatting i Balestrand fra torsdag til lørdag morgen.

Båtturen på Sognefjorden fra Flåm til Balestrand tok oss 1,5 timer, - og som tidligere nevnt hadde vi sol og sommer på turen!

Flere bilder fra Sognefjorden:Vi kom frem til Balestrand kl 17.00 - og der stopper dette første innlegget.

 

 

2 kommentarer

Vera Lynn

02.09.2013 kl.20:47

Så mange flotte bilder fra verdens vakreste land :o))

TerAnd

02.09.2013 kl.21:11

Vera Lynn: Takk - som nevnt er det kun noen få bilder - tok vel rundt 400+++ på hele turen! - Kommer flere 2 innlegg til fra turen! - Stay Tuned

Skriv en ny kommentar

TerAnd

TerAnd

46, Oslo

Er en mann på 46 år, - bor i Oslo. Fagarbeider ved Sterilenhet på sykehus, og har jobbet som miljøarbeider i bolig - ekstravakt. - Og jobbet som pleieassistent på et sykehjem i 1,5 år med personer med demens. Liker å reise, lese, hjemmeinnredning, musikk +++ Har tenkt å blogge om: - ting som opptar meg, - dagliglivet.

Kategorier

Arkiv

hits